Regelmatig vragen klanten ons om de voordelen en nadelen van WordPress. Onlangs gaf een multinational met vestigingen in meer dan 30 landen aan dat ze overwegen om hun huidige CMS te vervangen door WordPress. We hebben voor hen in het kort de voor- en nadelen van WordPress op een rijtje gezet. Dit overzicht delen we graag met iedereen.

Waarom WordPress?

De afgelopen jaren zijn de open-source CMS’en razendsnel gegroeid en volwassen geworden. Dagelijks worden er door duizenden ontwikkelaars wereldwijd vele professionele functionaliteiten en koppelingen ontwikkeld. Commerciële CMS’en hebben niet die brede ontwikkelkracht. Dat er met open-source CMS’en snel kan worden ingespeeld op actuele ontwikkelingen bleek onder andere met de opkomst van social media. Ontwikkelaars van commerciële CMS’en richten zich dan ook steeds meer op nichemarkten.

Netbird bouwde reeds in 2010 een eerste WordPress blog. Deze keuze was gebaseerd op de uitgebreide mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid en – last but not least – de mogelijkheid om effectief internetmarketing in te richten (SEO, koppeling e-mailmarketing, social media, etc.). We konden toen niet vermoeden dat het gebruik van WordPress wereldwijd een enorme vlucht ging nemen. Eind 2011 werd 22% van alle nieuwe websites in de VS ontwikkeld op basis van WordPress. Sindsdien is het gebruik alleen maar toegenomen en wordt WordPress meer gebruikt dan alle open-source alternatieven bij elkaar.

Bron: http://trends.builtwith.com/cms

Voordelen WordPress

Gebruiksvriendelijk WordPress werkt intuïtief. Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen ermee werken.
Continue ontwikkeling WordPress komt gemiddeld met 8 updates per jaar, die met één klik kunnen worden geïnstalleerd.
Onbeperkte functionaliteiten Groot aanbod van extra functionaliteiten door middel van gratis en premium plug-ins (meer dan 25.000 plug-ins beschikbaar).
Leverancier-
onafhankelijk
Niet tevreden over je webontwikkelaar? Vanwege het open-source karakter ben je niet meer afhankelijk van de bouwer van de website.
Compatibiliteit met
alle devices
Websites zijn responsive of hebben een mobiele variant, waarmee ze goed worden getoond op mobiele telefoons en tablets. Daarnaast zijn er apps beschikbaar om de website mee te beheren.
Zoekmachine-
optimalisatie
De technologie achter WordPress is van de grond af afgestemd op zoekmachineoptimalisatie (SEO). WordPress websites lenen zich hierdoor bij uitstek voor goede marketing.
Kosten Omdat het meeste ontwikkelwerk al gedaan is, bespaar je een hoop kosten. Hierdoor kan je relatief veel budget besteden aan SEO, inhoudsoptimalisatie, social media en e-mailmarketing.

Nadelen WordPress

Veiligheid Hackers vinden het populaire WordPress aantrekkelijk om op zoek te gaan naar lekken waarmee malware (reclame) verspreid kan worden.
Snelheid WordPress kan traag worden als veel verschillende plugins gebruikt worden, of als veel WordPress websites op één server draaien.
Onderhoud WordPress heeft onderhoud nodig vanwege updates van WordPress zelf (ongeveer 8 keer per jaar) en plugins (afhankelijk van de plugin).
Compatibiliteit plugins & thema’s De code van verschillende ontwikkelaars kan onderling conflicten opleveren of leiden tot onverwachte vormgeving.

Hoe gaat Netbird met de nadelen van WordPress om?

Veiligheid
We zijn we erg trots op onze goed beveiligde WordPress hosting. We hebben de reputatie dat WordPress websites in ons beheer nog nooit zijn gehacked, en dat houden we graag zo. We gebruiken hiervoor een eigen beheersysteem: websites van onze klanten blijven up-to-date en er wordt dagelijks een backup gemaakt. Bovendien worden onze websites 24/7 gemonitord tegen hackers.

Snelheid
Onze servers zijn geoptimaliseerd om WordPress websites snel te vertonen. Die snelheid verbeteren we bovendien door middel van caching (bijvoorbeeld met W3 Total Cache, WP-Super Cache en WP Minify) en door het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).

Onderhoud
Dagelijks worden er backups gemaakt en rollen we gecontroleerd updates uit.

Compatibiliteit plug-ins & thema’s
Nieuwe en rigoureus gewijzigde thema’s en plug-ins worden eerst uitvoerig getest op onze staging servers voordat we ze live zetten.

You may also like